El Gordo – Espanjan juhlava miljardilotto

El Gordo eli Espanjan joululotto on Espanjassa arvottava kansallinen lotto. Nykyisin El Gordo -lottoarvontaan pystyt osallistumaan helposti netin kautta maasta kuin maasta.

Onko tämä lotto sinulle jo tuttu? Mikäli haluat mukaan maailman suurimpaan lottoarvontaan, El Gordo on sinulle!

El Gordo lotossa jaetaan tänä vuonna 2,380 miljardia euroa

El Gordo lyhyesti

Espanjan El Gordo -jouluarvonta on maailman suurin lottoarvonta ja se järjestetään kahdesti vuodessa. Toinen arvonta suoritetaan kesällä ja toinen jouluna. Jouluna arvottava El Gordo on kuitenkin se kansalle tutumpi versio tästä lotosta, tässä myös päävoitto yltyy aivan huimiin lukuihin.el gordo lotto lyhyesti

Palkintoja jaetaan yli kahden miljardin edestä. Päävoitto on huimat 4 miljoonaa euroa. Tästä varmasti huomaat, että voittoja jaetaan todella paljon ja eri riviosumille kun jaossa on yli 2 miljardia euroa.

Pelaaja valitsee El Gordo -lotossa 5 numeron sarjan, 0-9 numeron väliltä. Kaikki rivit ovat uniikkeja, joten mikäli ostat yhden kokonaisen arvontarivin niin kenelläkään muulla ei voi olla näitä numeroita.

Tässä nykyisen El Gordo -loton tosite: el gordo loton kuponki

Yllä valittu ”sarja” on 3, 5, 2, 6 ja 9. Jokaista sarjaa kohden on mahdollista muuttaa ”veto” (espanjaksi yllä Serie). Vetoja on El Gordo -lotossa yhteensä 165 (saattaa kasvaa kysynnän mukaan). Mahdollisia sarjoja on 100 000 erilaista: 00000 – 99999 väliltä, jossa yllä esimerkki 35269.

Näin ollen erilaisia yhdistelmiä El Gordossa on sarjojen mahdollinen määrä (100 000) kertaa 165. Tämä asettuu 16,5 miljoonaan eri yhdistelmään. Yhden kokonaisen yhdistelmän hinta on 300 euroa. Jos haluat ostaa yhden sarjan ja vedon kokonaan itsellesi niin tämä maksaa 300 euroa.

El Gordon palautusprosentti on 70%. Mikäli Espanjan kansallinen lotto kasvattaa vetojen määrää, nousee myös pelaajille jaettu kokonaissumma.

Espanjassa ihmiset ostavat usein osuuksia yhdestä kokonaisesti El Gordo lipusta. Pelaaja voi ostaa pienimmillään yhden sadasosan, joten hinnaksi tulee 3 euroa. On yleistä, että urheiluseurat, kuppilat ja kaikennäköiset yhdistykset ostavat yhdessä yhden kokonaisen El Gordo -rivin.

El Gordo arvonta ja arvonta-aika

El Gordon jouluarvonta suoritetaan 22.12. eli juuri ennen Joulun pyhiä.

Arvontatilaisuus on Espanjassa kansallinen juhlahetki ja sitä seurataan kiivaana television kautta. Arvonta on melko monimutkainen tapahtuma ja kestää kolme tuntia. Arvonnan aikana usein lapset hakevat kahdesta arvontamyllystä arvottuja rivejä. Tämän jälkeen ne esitellään virallisille valvojille ja livestudion yleisölle.

Yllä esimerkki vuoden 2017 El Gordo -arvonnasta. Lapset myös laulavat numeroita. Joten kyseessä on todellinen show!

El Gordon päävoitto ja voittoluokat

El Gordo -päävoitto yksittäiselle lipulle on 4 miljoonaa euroa. Kaiken kaikkiaan voittoja jaetaan yli 2 miljardin euron edestä!

Lotossa on yhteensä 17 voittoluokkaa. Voitot alkavat siitä että saat yhdistettyä sarjan viimeisen numeron arvottuun oikeaan riviin. Tässä ensimmäisessä voittoluokassa jaetaan jo useita miljoonia euroja. Kokonaisuudessaan El Gordo palauttaa 70% kaikesta siihen pelatusta rahasta.

Osallistuminen El Gordo lottoon

Netin välityksellä voit osallistua El Gordon arvontaan helposti. Ostamasi rivin näet ostaessasi sen kokonaan tai osuuden siitä. Arvontaa pystyy myös seuraamaan netissä! Seuraa 22.12. suoritettavaa suorana Espanjan RTVE kanavalta.

Näillä sivustoilla pelaat El Gordo -rivit helposti sisään mahtavin eduin! Katso myös nämä sivut – Lotto tulokset ja Parhaat nettikasinot– löydä tulokset ja parhaat edut lottopeleihin helposti.

Anna arvosana tästä sivusta klikkaamalla tähdistä.

Keskiarvo 3.8 / 5. Arvosanat yhteensä: 13