Powerball Lotto – Näin pelaat Suomessa Powerballia ja saat enemmän rivejä

Onko Powerball lotto tuttu? Lottohulluille suomalaisille riitti pitkään lauantainen saunanjälkeinen arvontajännitys – olipa sitten vetämässä työpaikan kimppalotto tai ihan oma kuponki. Sittemmin uusia lottopelejä- ja arvontoja on tullut rinnalle, kuten esimerkiksi vuodesta 1992 lähtien pelattu Powerball lotto.

Päivitys 9.11.2022: Powerball lotossa pamahti huikea ennätyspotti 2.04 miljardia dollaria 8.11.2022. Voitto osui yhdelle pelaajalla Kaliforniassa. Kyseessä on maailman suurin yksittäinen lottovoitto!

Powerball lotto arvonnan logo

Powerball lotto on miltei koko Yhdysvaltojen laajuudella pelattava kolmen viikoittaisen arvonnan lottopeli, johon amerikkalaisilla ei enää ole yksinoikeutta. Powerball lotto Suomi -oppaamme kertoo, miten Suomessa voi pelata Powerball lottoa helposti ja tavoitella pääpotteja, jotka ovat aivan tavallisesti suuruudeltaan useita satoja miljoonia dollareita.

Voittoennätys pelissä on hulppea 2.04 MILJARDIA marraskuulta 2022. Edellinen ennätyspotti oli 1.58 miljardia vuodelta 2016, mikä on ihan kiva taskuraha sekin.

Powerball lotto pelaaminen ja hinta

Powerball loton pelaaminen ei perusperiaatteiltaan poikkea juurikaan tutusta Suomi-lotosta: pelaajat valitsevat tai antavat koneen arpoa satunnaisesti viisi numeroa väliltä 1-69 sekä yhden lisänumeron eli punaisen “Powerball-numeron” väliltä 1-26. Jackpot-voitto saavutetaan kaikki oikein- eli 5+1-tuloksella.

Powerball lotto ohjeet

Vuosien varrella arvottavien numeroiden määrä on muuttunut. Nykyinen 69/26-jako on ollut voimassa lokakuusta 2015 lähtien. Alkujaan vuonna 1992 aloitetussa Powerball lotossa oli 45 perusnumeroa ja 45 Powerball-lisänumeroa. Vuosien varrella perusnumeroiden määrää on vaiheittain lisätty, lisänumeroiden taas vähennetty. Tämän johdosta voittorivien historiaa tarkasteltaessa törmää nopeasti poikkeavuuksiin eri vuosien tulosten välillä.

Powerball lotto Suomi

Powerball Suomi lotto onnistuu Suomessakin kätevästi. Vaikka peli onkin periamerikkalainen, tarjoaa moni eurooppalainen rahapelisivusto mahdollisuuden ottaa osaa arvontaan.
Useat suomalaisille jo entuudestaan tutut sivustot tarjoavat Powerball lotto -peliä, esimerkiksi  MegaLotto.com. Sivusto toimii EU-lisenssin alla ja tarjoaa suomenkielisen sivuston ohella myös asiakaspalvelua suomeksi.

PowerBall kupongin pelaaminen

Edellä mainituilla sivustoilla pääsee pelaamaan muitakin lottopelejä, mutta näiden lisäksi myös esimerkiksi erilaisia kolikkopelejä, videopokeria ja vedonlyöntiä. Lisäksi tarjolla on usein isoja bonustarjouksia uusille pelaajille. Rekisteröityminen ja pelaaminen on turvallista, helppoa ja usein myös palkitsevaa!

Powerball lotto arvonta-aika ja paikka

Nykyisin Powerball lotto -tulokset arvotaan kolmesti viikossa, maantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin. Kumpanakin päivänä arvonta tapahtuu klo 22.59 Yhdysvaltain itäisen aikavyöhykkeen aikaa, eli varhain aamulla 5.59 Suomen aikaa, tiistai-, torstai- ja sunnuntaiaamun puolella. Powerball lotto Suomi ei siis vaadi yökyöpelöintiä, mikäli haluaa jännätä arvonnan livenä – aikaisen herätyksen kylläkin.

Arvonta on suoritettu vuodesta 2012 lähtien Floridassa Tallahasseen kaupungissa Florida Lotteryn arvontastudiossa. Joissakin poikkeustapahtumissa arvonta on saatettu järjestää vaihtoehtoisessa paikassa.

Powerball lotto verotus ja verovapaus

Jos päätät ottaa osaa Powerball lottoon jonkin aiemmin mainitsemamme eurooppalaisen toimiluvan omaavan rahapelisivuston kautta, ei sinun Suomessa (tai muussa EU-maassa) asuvana tarvitse huolehtia veroseuraamuksista: kaikki voitot tulkitaan EU:n sisältä tuleviksi.

Mikään ei toki estä ostamasta fyysistä Powerball lotto -kuponkia Yhdysvaltain matkalta, mutta tällöin veroseuraamukset voivat olla varsin kovat, jopa noin 30 prosentin luokkaa voitosta. Käytännössä pienimpien voittojen lunastamiset paikan päällä kuitenkin onnistuvat ilman kummempaa jälkipyykkiä.

Oman mausteensa tuovat osavaltioittain poikkeavat verokäytännöt lottoarvontojen suhteen. Eurooppalaisen pelilisenssin sivustolla pelaamalla tällaisista asioista ei kuitenkaan tarvitse huolehtia.

Powerball lotto voitonjako ja voitot

Onnekas pelaaja voitti yli 750 miljoonaa dollaria PowerBall lotosta vuonna 2017

Powerball lotto sisältää yhdeksän voittoluokkaa.

Oikeita päänumeroitaOikeita lisänumeroitaVoiton suuruus
014 $
114 $
217 $
307 $
31100 $
40100 $
4150 000 $
501 000 000 $
51Jackpot, kasvaa täysosumaan asti

Huomioi, että jos kuponkiin on ostettu lisäksi 2,5 euron hintainen PowerPlay-lisäpeli, näillä voitoilla on mahdollisuus kasvaa isommiksi.

Jos Powerball-potti osuu jollekin pelaajalle, alkaa sen pyörittely alusta. Potin osumisen jälkeen uudeksi Powerball-minimivoitoksi tulee 20 miljoonaa dollaria. Tämän jälkeen jokaisella uudella kierroksella voittoon lisätään 2 miljoonaa dollaria lisää. Näiden toimintojen avulla potti voi kasvaa satojen miljoonien dollarien suuruiseksi.

Miten voitan Powerball lotossa

Lotto on aina tuuripeli, niin myös Powerball lotto. Todennäköisyys voittaa kasvaa sitä myötä, mitä enemmän rivejä sinulla yksittäiseen arvontaan on. Tiettyjä lottostrategioita kuitenkin on olemassa, joskin osa niistä on ihan puhdasta taikauskoa. Alla muutama vinkki – ehkä jokin niistä tekee sinusta Powerball Suomi lotto -voittajan!

 • Älä pelaa peräkkäisten numeroiden sarjoja
 • Hyödynnä lottosivustojen bonustarjoukset
 • Älä yritä kuitata tappioita pelaamalla lisää
 • Älä odota, että Powerball lotto ratkaisee rahahuolesi
 • Perusta kimppaporukka

Kuinka todennäköistä Powerball lotossa voittaminen sitten on? Päävoiton eli 5+1-oikein tuloksen saaminen ei tietenkään ole odotusarvoltaan järin kova: yhdellä rivillä sen mahdollisuus on 1:292 201 338. Miljoonan dollarin eli 5+0-tuloksen todennäköisyys on jo merkittävästi parempi, joskaan päivätöistä ei vielä kupongin oston jälkeen ole syytä irtisanoutua – 1:11 668 053,52. Sen sijaan ylipäätään jonkinasteisen voiton saamisen mahdollisuus on jo parempi, 1:24,87.

Suurimmat voitot Powerball lotossa

Amerikassa kaikki on suurempaa, kuuluu vanha totuus. Se pätee myös lottopeleihin ja varsinkin niiden voittoihin. Alla Powerball.com (virallinen loton järjestäjä) sivuston mukaan istorian kuusi suurinta voittoa:

 1. 2 040 000 000 $, yksi voittolipuke, 8. marraskuuta 2022
 2. 1 586 400 000 $, kolme voittolipuketta, 13. tammikuuta 2016
 3. 768 400 000 $, yksi voittolipuke, 27. maaliskuuta 2019
 4. 758 700 000 $, yksi voittolipuke, 23. elokuuta 2017
 5. 687 800 000 $, kaksi voittolipuketta, 27. lokakuuta 2018
 6. 590 500 000 $, yksi voittolipuke, 18. toukokuuta 2013

Kuten huomata saattaa, ovat viime vuodet olleet erittäin isojen voittojen Powerball lotto -vuosia. Ehkäpä 2022-vuodelle saataisiin jo Powerball lotto Suomi -monimiljonäärikin? Pelien saatavuudesta se ei enää ole kiinni.

Powerball loton jackpotin eli päävoiton voittajat voivat valita, lunastavatko voiton kertasuorituksena vai pienemmissä erissä pidemmällä aikavälillä. Mikäli he ottavat kertasuorituksen, on se tällöin voiton nimellisarvoa pienempi. Jos taas voitto halutaan koko suuruutensa mukaan, suoritetaan maksu erissä vuosien mittaan.

Nykyisin koko summan voitonmaksu on jaettu 25 vuoden jaksolle. Omaa elinajan odotettaankin joutuu siis miettimään tarkkaan, jos päävoitto osuu kohdalle. Käytäntö on kansainvälisissä lottopeleissä varsin yleinen, etenkin Amerikassa.

Minkään lottopelin aikaisemmasta historiasta eli arvotuista numeroista ei ole apua tulevien rivien ennustamisessa, mutta moni uskossaan tai taikauskossaan käy kuitenkin ahkerasti läpi menneitä rivejä valitessaan omia suosikkinumeroitaan kupongille.

Lottopeleistä löytyykin netin täydeltä näitä rivihistorioiden hakukoneita, joiden avulla voi tarkistaa esimerkiki sen, miten oma rivi on aiemmin pärjännyt. Myös meillä on oma koneemme, jonka avulla voi aina tarkistaa uusimmat lotto tulokset erittäin nopeasti. Myös Powerball lotto -pelin harrastajat ovat kasanneet nettiin näitä historiapankkeja. Voit halutessasi toki käyttää niitä apuna rivien laatimiseen.

Powerball lotto kokemuksia

Powerball lotto on jännittävä lottopeli, jonka megaluokan päävoitot ovat herättäneet myös eurooppalaisten pelaajien mielenkiinnon. Nettiloton aikakaudella aiemmin yksin Yhdysvaltain markkinoille suunnatun pelin pelaaminen on äärimmäisen helppoa mistä käsin tahansa, ja erityisen houkuttelevaa Powerball loton pelaamisesta on tullut netin lottosivustojen bonusten myötä.

Maailmalla on muutamia muitakin lottopelejä, joissa pääpotti voi nousta todella isoon kokoluokkaan. Niin ei kuitenkaan tapahdu kovin usein, ja esimerkiksi suomalaisten suosiman Eurojackpotinkin jackpotin katto on 90 miljoonassa eurossa. 

Powerball lotossa todella isojen pottien jännitystä sen sijaan on tarjolla kahdesti viikossa. Jos etsit toistuvaa jännityksen kokemusta, jonka vain ison lottopotin metsästys voi aiheuttaa, on Powerball lotto varma valinta.

Kaiken muun hyvän lisäksi Powerball lotto on erittäin turvallinen vaihtoehto. Miltei 30 vuotta vanha brändi on maksanut miljardien dollarien edestä voittoja ihmisille ympäri Yhdysvaltoja ja myös muita maailman maita. Eurooppalaisilla rahapelisivustoilla pelaaminen taas takaa sen, että tietoturva on korkeimmalla mahdollisella tasolla – pelitilille talletettujen rahojen myötä. Kun tämän päälle lisätään mahdolliset bonustarjoukset, on erittäin hyvä Powerball lotto Suomi -kokemus valmis!

Powerball loton useimmin kysytyt kysymykset

Kuinka paljon Powerball lotosta voi voittaa?

Kaikkien aikojen päävoiton ennätyspotti on 2.04 miljardia dollaria, joka jaettiin yhdelle onnekkaalle voittajalle. Päävoitto on hyvin tavallisesti useita satoja miljoonia dollareita. Pienet voitot ovat 4-100 dollarin luokkaa, lisäksi pelissä on pienten voittojen ja jackpotin välissä 50 000 ja miljoonan dollarin voittoluokat.

Onnistuuko Powerball loton pelaaminen Suomesta käsin?

Powerball lotto Suomi onnistuu useilta eurooppalaisilta rahapelisivustoilta.

Kuinka paljon yksi Powerball lotto maksaa?

Yhden Powerball loton rivihinta on 3 – 3,5 euroa riippuen potin koosta. Lisäksi riviin voi pelata PowerPlay-lisäpelin, jonka hinta on 2,5 euroa. Netin lottosivustot voivat kuitenkin tarjota joskus rivejä edullisemminkin.

Kuinka usein Powerball lotto arvotaan?

Powerball loton arvonta järjestetään kolme kertaa viikossa, maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 22.59 Yhdysvaltain itärannikon aikaa (ET). Suomen aikavyöhyke on seitsemän tuntia ET-aikavyöhykettä edellä, eli arvonta tapahtuu käytännössä tiistai-, torstai- ja sunnuntai-aamuna klo 05:59.

 

Anna arvosana tästä sivusta klikkaamalla tähdistä.

Keskiarvo 3.9 / 5. Arvosanat yhteensä: 13