Viking lotto arvonta ja numerot – Edullinen tie miljoonavoittoihin

Viking lotto on rakas harrastus ja suosittu ajanviete monen suomalaisen keskuudessa. Viking lotto tunnetaankin yhtenä suomalaisten suosikkilotoista – siitä huolimatta, että kyseessä on kansainvälinen peli. Suomen lisäksi Viking lottoa pelataan useassa muussakin maassa.

Tästä löydät kätevästi uusimman Viking Loton virallisen voittorivin. Lisää Viking ja muiden lottojen tuloksia löydät lotto tulokset sivultamme.

Viking lottoa on pelattu jo useamman vuosikymmenen ajan perinteisen Loton rinnalla. Ensimmäiset Viking lotto-rivit pelattiin jo vuonna 1993. Pelimuodolle ennustettiin lyhyttä tulevaisuutta, kun se aikanaan lanseerattiin, mutta ennuste oli kaukana totuudesta: vielä 25 vuoden jälkeenkin Viking lotto palkitsee pelaajiaan valtavilla viikoittaisilla voittopoteilla. Lue lisää viking lotto tulokset -sivultamme miten tulosjulkaisu tapahtuu.

Viking lotto - edullinen vaihtoehto lottopeleihin

Viking lotto eroaa kotimaisesta Lotosta siten, että numeroita ja voittoluokkia on tarjolla enemmän. Päävoiton voittaa 6+1-tuloksella. Rivihinta on Viking lotossa edullisempi; yksi lottorivi kustantaa vain 1 euron.

Viking lottoa pelataan Suomen lisäksi Norjassa, Tanskassa, Ruotsissa, Islannissa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Sloveniassa.

Viking lotto numerot, pelimuodot ja arvonta

Viking lotossa valitset kuusi päänumeroa väliltä 1-48 sekä yhden vikingnumeron väliltä 1-5. Arvonnassa arvotaan kuusi päänumeroa ja yksi vikingnumero. Pelin perusidea on sama kuin muissakin arvontapeleissä, eli mitä enemmän osumia saat, sitä enemmän voitat. Osallistuminen (yksi rivi) maksaa vaivaisen euron – Viking lotto onkin yksi edullisimmista lottopeleistä.

Viking loton yhteydessä voit pelata Keskiviikko-Jokeria ja Keskiviikko-Lomatonnia – lue lisää alta!

Viking lotto peliaika

Viking loton peliaika päättyy keskiviikkoisin kello 19:00. Oikea rivi, kuusi päänumeroa ja yksi viking-numero, arvotaan samana iltana kello 21:00. Oikea rivi julkaistaan netissä muun muassa Veikkauksen sivuilla, ja tulokset ovat nähtävissä myös teksti-tv:n kautta. Katso seuraava Viking lotto peliaika täältä.

Osallistuminen uudelle kierrokselle on mahdollista tulosten julkaisemisen jälkeen (keskiviikkoisin kello 22:30 alkaen).

Mielenkiintoinen fakta: Viking loton tulokset arvotaan Norjan Hamarissa, ja satelliitin välityksellä lähetys on katsottavissa Suomen lisäksi kaikissa muissa osallistujamaissa. Koska Plus-pelimuotoa pelataan vain Suomessa, myös Viking loton plusnumero arvotaan Suomessa. Norjasta lähetetty tuloslähetys on katsottavissa Viking loton tulossivulla.

Viking lotto Jokeri - Keskiviikko-Jokeri

Viking loton yhteydessä voit pelata Keskiviikko-Jokeria, jossa on joka viikko tarjolla miljoonavoittoja. Jokeripelissä valitset 7 numeroa numeroiden 0-9 väliltä, ja omia numeroita verrataan virallisessa arvonnassa arvottuihin seitsemään numeroon. Mitä enemmän oikeita numeroita riviltäsi löytyy, sitä suuremmat voitot.

Keskiviikko-Jokerin peliaika päättyy keskiviikkoisin kello 19:00, ja tulokset esitetään Vikingloton tuloslähetyksen yhteydessä. Voit osallistua uudelle pelikierrokselle tuloslähetyksen jälkeen, kello 22:30 alkaen.

Viking lotto järjestelmä

Viking loton pelimuotoja ovat peruspeli sekä järjestelmä. Järjestelmässä pelaat useamman rivin yhteen ruudukkoon ja näin ollen kasvatat voittomahdollisuuksiasi. Järjestelmään sisältyvät kaikki yksittäiset rivit, jotka numeroista on mahdollista muodostaa.

Helpoimmin voitto-osuutesi saat selville tarkastamalla tuloksesi Lotto tulokset -sivulla tai pelaamalla pelisi netissä, jolloin järjestelmä tarkistaa rivisi automaattisesti. Voit myös käyttää myyntipisteellä Veikkaus-korttia ja tarkistaa voittosi Oma Veikkaus -sivulta.

Rivin voit tarkistaa myös käyttämällä apuna Rastipekka-ohjelmaa, tai yksinkertaisesti menemällä lähimmälle myyntipisteelle ja pyytämään myyjää tarkistamaan kupongin puolestasi.

Pelasitko järjestelmääsi Viking loton Plussan, ja plusnumerosi osui oikein? Tällöin jokainen järjestelmästäsi löytyvä pelirivi on voittava rivi. Saat voittoluokkien 2-8 voitot viisinker­taisena, ja lisäksi voitat 5 euroa jokaisella rivillä, jolla ei ole muuta voittoa.

Viking lotto plus

Viking lotto Plus antaa sinulle mahdollisuuden moninkertaistaa voittosi. Viking lotto Plus -pelimuodossa jokaiselle peliriville arvotaan oma plusnumero (1–30), ja mikäli voittavan pelirivisi plusnumero osuu oikein, voittosi viisinkertaistetaan.

Mikäli rivillä ei ole voittoa, mutta plusnumero osuu oikein, voitat viisi euroa. Voiton viisinkertaistaminen ei koske päävoittoa.

Mikäli haluat osallistua Viking lotto Plus -pelimuotoon, rivillesi tulee 0,50 euron suuruinen lisämaksu.Yksi rivi plussattuna maksaa siis 1,50 euroa.

Viking lotto Lomatonni

Viking loton yhteydessä voit pelata Lomatonni-lisäpeliä. Keskiviikko-Lomatonnin peliaikaa on keskiviikkoon kello 19:00 asti, ja arvonta suoritetaan samana iltana Viking loton lähetyksen yhteydessä kello 22:25. Uusi pelikierros alkaa heti arvontalähetyksen perään.

Lomatonnia pelataan siten, että valitset kupongillesi yhden maan ja yhden numeron. Kaupunki valitaan 60 eri kaupungista ja numero haarukasta 1-100. Mikäli arvaat oikein sekä kaupungin että numeron, voitat Lomatonnin eli 1 000 euroa (mikäli pelkkä kaupunki osuu oikein, voitat 5 euroa). Lomatonni maksaa 0,50 euroa per rivi.

Viking lotto voittoluokat ja voitonjako

Viking loton voittoluokat jakautuvat seuraavasti:

Oikeita päänumeroitaOikeita VikingnumeroitaVoiton suuruus
6 oikein1 oikeinPäävoitto*
6 oikein0 oikeinnoin 250 000 €
5 oikein1 oikeinnoin 10 000 €
5 oikein0 oikeinnoin 100 €
4 oikein1 oikeinnoin 50 €
4 oikein0 oikeinnoin 25 €
3 oikein1 oikeinnoin 8 €
3 oikein0 oikeinnoin 4 €

*Päävoitossa ei ole takuupottia vaan päävoittajalle jakautuu 3.25% potin koosta. Yleensä Viking loton normaalissa pelimuodossa tämä on ollu noin yhden miljoonan.

Viking loton ensimmäinen ja toinen voittoluokka ovat samat kaikille osallistujamaille. Kahden ensimmäisen voittoluokan potit kertyvät siten, että jokainen peliin osallistuvista maista maksaa ensimmäiseen voittoluokkaan 0,110 euroa per jokainen arvontaan osallistuva pelirivi, ja toiseen voittoluokkaan 0,018 euroa per rivi. Lisäksi jokainen maa osallistuu monikansallisen voittorahaston kerryttämiseen 0,032 eurolla per jokainen osallistuva pelirivi.

Viking Loton voitonjako tapahtuu siten, että ensimmäisen voittoluokan voittosumma jaetaan tasan kaikkien päävoiton voittaneiden (6+1 -tulosten) kesken. Samoin toimitaan myös toisen voittoluokan kohdalla, ja voittosumma jaetaan tasan kuusi oikein -tulosten kesken.

Suomessa Viking loton kierroskohtaisesta kokonaisvaihdosta jaetaan voittoluokille 3 – 8 seuraavat jako-osuudet (eli 5+1 oikein ja alemmat voitot):

Oikeita päänumeroitaOikeita VikingnumeroitaVoiton osuus %
5 oikein1 oikein3,25 %
5 oikein0 oikein2,25 %
4 oikein1 oikein0,85 %
4 oikein0 oikein2,90 %
3 oikein1 oikein2,35 %
3 oikein0 oikein8,40 %

Viking lotto - voiton todennäköisyydet

Vikinglotossa erilaisia rivejä on mahdollista muodostaa noin 61 miljoonaa kappaletta. Joka viikko arvotaan yksi rivi, ja todennäköisyys päävoittoon on siis 1:61 000 000

Hauska nippelitieto: todennäköisyys sille, että sinulla on yksi päänumero oikein ja sille että yksikään numero ei osu on sama viking lotossa.

viking lotto voitot kartalla

Viking loton pelaaminen mobiilissa

Viking loton pelaaminen onnistuu helposti missä ja milloin tahansa mobiilipelaamisen ansiosta. Ei ole väliä, missä tilanteessa lottohammastasi alkaa kolottaa, sillä mobiililaitteesi avulla sinulla on helppo pääsy peleihin missä vain. Veikkauksen mobiilisivut ovat lataamisajaltaan nopeat, ja sivusto on käytettävyydeltään erinomainen niin mobiilissa kuin selainversiollakin.

Voit myös ladata mobiililaitteellesi erillisen applikaation Veikkauksen sivuilta. Sovellus on ladattavissa iOS- ja Android-laitteille.

Viking loton pelaaminen netissä

Vikingloton pelaaminen netissä on yleistynyt huimaa vauhtia teknologian kehittymisen myötä. Enää ei tarvitse lähteä erikseen lähimmälle pelipisteelle, vaan rivin voi täyttää helposti netissä. Pelaaminen onnistuu niin tietokoneella kuin mobiililaitteellakin – milloin vain, missä vain.

Veikkauksen lisäksi netistä löytyy useita sivustoja, joilla voit pelata loton eri pelimuotoja – katso netin parhaat lottosivustot täältä.

Viking lotto historia

Vikingloton ensimmäinen arvonta suoritettiin 17.3.1993. Suomessa oli jo pitkään toivottu vaihtoehtoista peliä kotimaisen loton rinnalle, mutta markkinoiden ei uskottu riittävän toiselle suurelle arvontapelille.

Kävi ilmi, että muissa pohjoismaissa oli samankaltainen tilanne, ja syntyi ajatus yhteisestä kansainvälisestä lottoarvonnasta. Nykyisin Vikinglotossa on mukana yhdeksän eri maata; Vikinglottoon osallistutaan Suomen lisäksi Norjasta, Tanskasta, Ruotsista, Islannista, Virosta, Latviasta, Liettuasta ja Sloveniasta.

Pelin nimestä päättäminen oli työlästä. Yhdenkään maan ykkösnimiehdotus ei käynyt kaikille muille. Viking Lotto oli ehdotus, jota vastustettiin vähiten, ja vaikka se ei ollut yhdenkään maan ensimmäinen ehdotus, arvonta sai lopulta nimensä. Myöhemmin arvonnan nimi muutettiin Viking Lotosta Vikinglottoon.

Viking Lotossa kaikille maille yhteisiä sääntöjä on ollut vain muutama; pelin nimi, arvonta ja ensimmäinen (sekä nykyisin toinen voittoluokka) ovat samat maasta riippumatta. Muista asioista jokainen maa on saanut tehdä omat maakohtaiset päätöksensä.

Vikingloton arvontalähetyksen esittäminen Suomen televisiossa lopetettiin vastikään. Viimeinen tuloslähetys nähtiin 27. joulukuuta 2017.

viking lotto lottoarvonta

Viking lotto - kysymyksiä ja vastauksia

Koska Viking lotto arvotaan

Vikinglotossa valitset kuusi päänumeroa väliltä 1-48 sekä yhden vikingnumeron väliltä 1-5. Arvonnassa arvotaan kuusi päänumeroa ja yksi vikingnumero. Pelin idea on simppeli: mitä enemmän osumia saat, sitä enemmän voitat.

Katso tarkemmin Viking lotto arvonta-aika täällä ja seuraava arvonta tänään.

Miten voitan Viking lotossa

Kysymykseen “Miten voitan Vikinglotossa” on helppo vastata. Valitsemalla oikeat numerot, tietenkin!

Tosiasiassa kyseessä on täysin sattumaan perustuva peli, jota ei voi etukäteen taktikoida. Osa pelaajista pelaa samoja numeroita viikosta toiseen, osa valitsee numeronsa sattumanvaraisesti ja osa suosii henkilökohtaisia onnennumeroita – tapoja on niin monia kuin on pelaajiakin.

Miten valitsen parhaat Viking lotto numerot

Kuten edellä mainittiin, Vikinglottonumeroita on mahdotonta ennustaa etukäteen, sillä tulokset ovat aina sattumanvaraisia. Valitse sellaisia numeroita, jotka tuntuvat itsestäsi hyvältä, tai anna koneen arpoa numerot puolestasi!

5 vinkkiä Viking loton pelaamiseen

  1. Älä ota pelaamista turhan vakavasti. Vikingloton pelaaminen on viihdettä ja hauskanpitoa – pelaa vain sen verran, kuin sinulla on varaa hävitä.
  2. Lue pelin säännöt huolella läpi ennen rivin ostamista.
  3. Pelaa useita rivejä pienemmällä panoksella. Näin parannat voittomahdollisuuksiasi.
  4. Kokeile mobiilipelaamista. Näin voit pelata missä ja milloin sinulle parhaiten sopii. Rivin tarkistaminen onnistuu helposti netissä.
  5. Tee etukäteen lista asioista, mihin haluat voittosumman käyttää. Tällä tavalla sinun on helpompi pysyä suunnitelmassasi ja välttää turha tuhlailu. Muista myös, että mikäli et koskaan pelaa, et voi koskaan voittaakaan – pidä hauskaa järkevissä rajoissa!

Viking Lotto lyhyesti kertauksena

Pelimuoto: 6/48 + 1/5

Peliaika: keskiviikkoon kello 19:00 asti

Arvonta-aika: keskiviikko 21:00

Rivihinta: 1 €, plus rivit 1,5 €

Päävoiton suuruus: n. 1 miljoonaa euroa, maksimissaan 25 miljoonaa euroa

Toivottavasti tiedät nyt jopa enemmän kuin halusit Viking lotosta! Löydät uusimmat Viking Lotto Tulokset täältä! Onnea peleihin. 

Anna arvosana tästä sivusta klikkaamalla tähdistä.

Keskiarvo 3.5 / 5. Arvosanat yhteensä: 14